Viikonloppu Pekingissä


Jos mulla olisi täällä vaihdossa "finals week" niin se olisi nyt. Suurimmalla osalla kursseistani on luentojen lisäksi vain essee ja esitelmä esseen aiheesta, joten luonnollisesti kaikki opiskelu on painottunut itselläni viimeisille viikoille.. :D Tässä esseen kirjoituksen lomassa onkin hyvä muistella lämmöllä toukokuista Pekingin matkaa, jossa pääsin näkemään vähän perinteisempää Kiinaa.

Peking ei varsinaisesti ihastuttanut ensisilmäyksellä. Jonotimme rautatieasemalla taksia noin tunnin (julkinen liikenne lakkaa klo 22-23 aikoihin), ja taksiin päästyämme kuski ei suostunut laittamaan mittaria päälle. Maksoimme matkasta riistohinnan ja hotellille päästyämme check-inissä meni ainakin puoli tuntia. Useamman Google Translate-lauseen jälkeen tajusimme, että hotelli haluaa ensimmäisen yön maksun saman tien. Vihdoin huoneeseen päästyämme huomasimme, että huoneemme lähellä on KTV-paikka, josta raikui karaokea yötä myöten.

Seuraavana aamuna fiilikset olivatkin jo paremmat. Päivän ohjelmaan kuului mm. Temple of Heaven, Tiananmen Square, Forbidden City ja Pekingin ankka.

Temple of Heaven

Forbidden Cityn näyttävä sisäänkäynti

Forbidden City on todellakin city, kokonsa puolesta siis.

CCTV Headquarters

Pekingin ankkaa - muistuttaa kovasti tortillojen syömistä..


Viimeinen päivä Pekingissä sujui melko laiskoissa tunnelmissa, sillä olimme kaikki aika väsyneitä Kiinanmuurilla kävelystä (ks. edellinen kirjoitus). Lähdimme katsomaan Summer Palacea, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Kyseessä on 1700-luvulla rakennettu palatsi ja sitä ympäröivä valtava puisto. Pekingissä oli jälleen reilu 30 astetta ja pilvetön taivas, joten löntystimme puiston läpi melko rauhassa viuhkat heiluen. Palatsi oli kieltämättä näyttävä, mutta valtava puisto itsessään oli todella kaunis ja viihtyisä. Käveltyämme puiston läpi menimme hakemaan tavaramme hotellilta ja lähdimme kohti rautatieasemaa.Summer Palace järven toisella puolella

Lähestulkoon suomalaisia maisemia!


Kaiken kaikkiaan Pekingin reissu oli erittäin onnistunut. Myös sään ja ilmanlaadun puolesta kävi tuuri – heti Shanghaihin palattuamme ilmanlaatu oli Pekingissä n. 400, eli poikkeuksellisen huono (alle 50 on terveellinen). Pekingissä on monia historiallisesti merkittäviä ja näyttäviä kohteita, jotka ovat ns. must see-paikkoja Kiinassa. Lisäksi tunnelma on aika erilainen – erityisesti Tiananmen Squarella oli aika raskas vartiointi ja lukuisia valvontakameroita (parhaillaan seitsemän kameraa/valopylväs). Kaikki oli suurta ja näyttävää. Shanghai on huomattavasti kansainvälisempi kaupunki, joten en yleensä huomaa samalla tavalla olevani täällä ”kansan demokraattisessa diktatuurissa”. Loppujen lopuksi pidän kuitenkin Shanghaista enemmän, ja kolmen päivää Pekingissä tuntui juuri sopivalta ajalta. Olen toki puolueellinen asuttuani Shanghaissa jo muutaman kuukauden.. :) 

Kommentit

Suositut tekstit