Paluu Suomeen


Terveisiä Helsingistä!

Palasin Suomeen maanantaina, eli olen nyt ollut Suomessa vajaan viikon. Viikko on mennyt pitkälti laukkuja purkaessa ja kavereita tavatessa. Viikonloppuna pääsen toivottavasti keskelle ei mitään nauttimaan Suomen luonnosta! Kotiinpaluu on ollut mukavaa, vaikka aluksi kaikki olikin aika outoa. Varsinkin ensimmäinen päivä oli todella hämmentävä. Tässä siis hieman kotiinpaluun ajatuksia:

Ihmiset ympärillä puhuu Suomea, en enää voikaan puhua ihan kaikesta kovaan ääneen. Kaikki pukeutuvat hyvin ja liikenne on kovin rauhallista. Espan ihmisjoukot ja hälinä tuntuu perusarjelta. Olen niin tottunut kulkemaan metrolla, että seison tyhmänä ratikan oven edessä kunnes tajuan painaa nappia, että ovet avautuisivat. Hämmennyn, kun autot pysähtyvät suojatien eteen vaikka seison paikallani jalkakäytävällä. Ärsyttää kaivaa koko ajan lompakkoa repusta, kun olen tottunut maksamaan kännykällä. Kaikki on kallista. Asiakaspalvelu on ihanaa ja missään ei haise pahalta. Joka kerta kun näen kiinalaisia turisteja, tulee kovin kotoisa olo ja tekee mieli mennä juttelemaan huonolla alkeiskiinallani.

Vaihtokavereita ja Shanghaita tulee varmasti ikävä. Silti on ihanaa olla taas kotona Suomessa. Kaiken kaikkiaan vaihdosta jäi todella hyvät fiilikset. Aina ei tietenkään ollut mukavaa, mutta ne hetket on aika pieniä verrattuna kaikkeen kivaan, mitä olen kokenut Kiinassa. Vaihto oli ainakin itselleni todella ikimuistoinen ja opettavainen kokemus, enkä oikein vieläkään tajua, että olen tosiaan asunut neljä kuukautta Kiinassa.


Näihin hämmentäviin ajatuksiin onkin hyvä lopettaa tämä kirjoitus ja vaihtoblogi! !

Kommentit

Suositut tekstit