Uusi kotini, international students' dormitory


Ensimmäiset viikot ovat menneet niin vauhdilla, että en ole tehnyt asunnolla juuri muuta kuin nukkunut. Lähes kaikki kodin tavarat on jo hankittu, joten asunto alkaa tuntua pikkuhiljaa omalta. Asun Handan-kampuksen international students’ dormitorylla, jossa suurin osa vaihtareista käsittääkseni asuvat. Huoneeni on single room, eli oma huone ja kylppäri. Käytävän päädyissä on keittiöt, joista löytyy myös pari pesukonetta.


23-kerroksinen international sudents' dorm


Täällä päin maailmaa asumisen standardit ovat aika kaukana Suomesta. Itselleni asunto aluksi aika järkytys, enimmäkseen kylmyyden takia. Toisaalta näkymät 20. kerroksen parvekkeelta ovat iso plussa viihtyvyyteen. :) Kuten taisin aikaisemmin mainita, pienellä sisustuksella huoneesta on tullut oma. Lämmitys pelaa, eli ei täällä toppatakissa tarvitse nukkua. Lisäksi vuokra on n. 300-400 €/kk, joka on todella hyvä hinta omasta huoneesta. Huone on tilavampi kuin odotin ja säilytystilaa on riittävästi. 24 h auki olevassa asuntolan aulassa hoituu jääkaapin vuokraus, sähkön maksaminen ja monet muut käytännön asiat. Aulassa on myös pieni kauppa, josta saa ruokaa ja muita kodin tarpeita. Viereisessä rakennuksessa on edullinen pesulapalvelu, jos haluaa ulkoistaa pyykinpesun. 


Huone sai vähän väriä, kun ripustin sarongin seinälle :)

Kampusalueen läheltä löytyy myös yksityisiä vuokranantajia, joilta voi saada hieman korkeammalla hinnalla parempikuntoisen huoneen. Itse en kuitenkaan vaihtaisi. Asuntolassa on oma yhteisönsä, joten koskaan ei tarvitse olla yksin. Olisin ollut ensimmäisinä päivinä aika hukassa, jos en olisi törmännyt muihin yhtä eksyneisiin vaihtareihin asuntolan aulassa. Ainakin oma kerrokseni on rauhallinen, en ole valvonut minuuttiakaan naapureiden meluamisen takia. Toisaalta jos kaipaa enemmän menoa, aulassa on yleensä aina muutama kaveriporukka istumassa iltaa.


Olen hautonut tätä kirjoitusta jo reilun viikon omien kiireiden vuoksi. Aluksi huone tuntui aika vieraalta, ja järjestin mielelläni koko päiväksi tekemistä, ettei tarvitsisi mennä yksin tylsistymään outoon huoneeseen. Ensimmäisten viikkojen jälkeen huoneesta tuli kuitenkin oma. Tunne konkretisoitui eilen, kun olimme palaamassa myöhään illalla viikonloppureissulta Shanghaihin. Päästessämme takaisin kampusalueelle ja tuttuihin maisemiin totesimme kaverini kanssa, että on kyllä hyvä tulla takaisin kotiin. 

Kommentit

Suositut tekstit