Day 2


Maon patsas lähellä kampusalueen pääsisäänkäyntiä
Toinen päivä Kiinassa alkaa lähestyä loppuaan, mutta silti tuntuu, että olisin ollut täällä jo viikon. Saavuin yliopistolle eilen paikallista aikaa klo 10 aikoihin samoilla silmillä, sillä en saanut nukuttua lennolla. Saatuani huoneen kävin vielä muutaman kerran alakerrassa kyselemässä neuvoa tiskiltä ja ostamassa petivaatteet. Sattumalta kysyin aulassa toiselta vaihtarilta neuvoa, ja päädyimme yhdessä lounaalle. Siitä matka jatkui campus tourille ja paikalliseen Walmartiin ostamaan omaan huoneeseen tavaroita. Iltapäivällä kävimme vielä hankkimassa paikalliset liittymät, sillä pelkällä asuntolan aulan (lähes olemattomalla) wifillä oli hieman orpo olo. Jollain ihmeellä pysyin koko päivän melko virkeänä, mutta illalla menin oikein tyytyväisenä klo 21 nukkumaan.

Toisen päivän aamuna lähdimme hakemaan uusien vaihtarikavereiden kanssa opiskelijakorttia, ja siitä lounaalle. Lounaan jälkeen kävimme uudestaan Walmartissa, ja päästyäni asuntolalle lähdinkin vielä hakemaan paikallista pankkitiliä toisen vaihtarin kanssa. Paikallinen pankkitili ei ole pakollinen Kiinassa, mutta Wechatilla (paikallinen Whatsapp) maksaminen edellyttää pankkitiliä ja voi helpottaa elämää Kiinassa huomattavasti. Tästä menimme vielä päivälliselle ja orientaatioviikon leffailtaan. Takana on siis kaksi täyttä päivää ja yli 10 km kävelyä molempina päivinä.
Kampuskissoja :)

Muutama ajatus ensimmäisistä päivistä. Asuntolan huone on huomattavasti kodikkaampi Walmart-visiitin jälkeen, ja myös lämpimämpi nyt kun lämpöpuhallin on päällä. Lisäksi näkymät 20. kerroksen parvekkeelta ovat ihan kivat. :) Muihin vaihtareihin on ollut todella helppo tutustua, ja moni keskustelu päättyykin Wechat-yhteystietojen vaihtamiseen. Kaiken tarvittavan tiedon tuntuu saavan vaihtarien Wechat-ryhmästä, mikä on ehdottomasti helpottanut sopeutumista ja alkuvaiheen järjestelyitä. Alussa voi ottaa ihan iisisti jos haluaa, mutta itse halusin saada ainakin tärkeimmät ja ehkä haastavimmat asiat pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman nopeasti. 

Näkymät asuntolan parvekkeelta


En ajatellut kirjoittaa jokaiselta päivältä tällaista ”raporttia”, mutta toivottavasti tästä saa hyvän kuvan ekojen päivien tekemisistä ja fiiliksistä. Viikonlopuksi on suunnitteilla keskustaan tutustumista, joten luultavasti saan tänne pian kuvia ja ajatuksia Shanghain ytimestä.

Kommentit

Suositut tekstit