ARKI KIINASSA & MIKÄ YLLÄTTI VAIHDON AIKANA


Arki Kiinassa

Vaihtarin arki Kiinassa, siinäpä vasta kysymys. Arki täällä on todella vaihtelevaa, välillä on paljon matkustelua ja illanviettoa, toisinaan arki pyörii enemmän opiskelun ympärillä. Itse huomasin, että arki muuttuu vaihdossa vähän vaiheittain. Ensimmäinen kuukausi sisälsi paljon uusiin ihmisiin tutustumista, Shanghain yöelämää ja uudesta jännittävästä vaihtarielämästä nauttimista. Huhti-toukokuussa arki tasaantui, mutta toisaalta kävin myös matkailemassa enemmän. Touko-kesäkuu on ollut aika opiskelupainotteista, vaikka kyllä sinne tänne aina mahtuu muutakin tekemistä. :)

Vaihtarin arki ei tietenkään ole mikään universaali käsite, ihmiset viettää täällä vapaa-aikaa eri tavoin. Fudanin yliopistolla on lukuisia kerhoja, joissa pääsee harrastamaan ihan kaikkea teatterista sukeltamiseen ja kielten opiskeluun. Itse kävin Fudanin tanssikerhon FDanso:n tanssitunneilla, ja suosittelen lämpimästi osallistumaan jonkin kerhon toimintaan.

Tässä vielä linkki videoon "50 Common Sights in China", joka on hämmentävän paikkaansapitävä. Samalta kanavalta löytyy lukuisia videoita Kiinassa asumisesta!Mikä vaihdossa yllätti

Uusiin ihmisiin tutustuminen

En tuntenut ketään Kiinaan mennessäni, joten alussa jännitti hieman kun ei tiennyt millaisten ihmisten kanssa opiskelen ja kuinka helposti tapaan uusia ihmisiä. Heti ensimmäisenä päivänä huomasin sen olevan turha huoli, sillä kaikki muutkin ovat samassa tilanteessa. Lyhyesti sanoisin, että vaihtoon lähtijän ei kannata murehtia tästä liikaa. :)

Hintataso

Tiesin jo etukäteen, että Kiinassa on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Silti tavallisten ruokakauppojen ja ravintoloiden hinnat yllättivät aluksi, yliopiston kanttiinista saa lounaan reilulla eurolla, ja 5-6 eurolla saa jo paremman ravintolalounaan.

Ruoka on hyvää ja syöminen kivaa, Kiinassa se on lisäksi halpaa. Kuvassa on tosin Japanilainen ravintola..


Sää

Shanghaissa ehtii olla lukukauden aikana todella kuuma ja kylmä. Lisäksi ”Shanghai weather” on omalaatuinen: sää voi vaihdella todella paljon eri päivinä tai vaikka saman päivän aikana. 10 astetta Shanghaissa on todella kylmempi kuin 10 astetta Suomessa, oletan että se johtuu ilmankosteudesta ja tuulesta. Shanghaihin on siis hyvä ottaa vähän kaikenlaista vaatetta.

Etäisyydet

Shanghaissa asuu noin neljä kertaa Suomen verran ihmisiä. Kaupunki onkin aika iso, ja pelkästään Fudanin kampusalueella etäisyydet tuntuivat aluksi melko pitkiltä. Kampukselta keskustaan menee metrolla noin 30 min, ja taksilla yleensä pidempään. Etäisyyksiin myös tottuu aika nopeasti, varsinkin jos on pyörä käytössä. :) 

Kuinka nopeasti aika menee

Kirjoitan juuri Pudongin lentokentältä, Shanghai-Helsinki-lento lähtee tunnin päästä. Voin siis sanoa kokemuksesta, että aika menee vaihdossa todella nopeasti. Alussa tuntuu, että olisi ties kuinka paljon aikaa jäljellä, ja kohta sitä huomaakin että neljä kuukautta on kulunut ihan hetkessä.

Kommentit

Suositut tekstit