Shanghai top 5

Viime viikoilla opiskelutahti on vähän kiristynyt, ja turisteilu on jäänyt vähän vähemmälle täällä Shanghaissa. Katselin juuri haikaillen Shanghain kuvia ja totesin, että täytyy lähteä viikonloppuna kampukselta keskustaan taas katselemaan uusia paikkoja!

Olen kuullut monesti sanottavan, että Shanghai ei ole "oikeaa Kiinaa". Noh, ehkä tällainen 24 miljoonan asukkaan business-kaupunki ei ole sitä perinteisintä Kiinaa. Ja mikä näin valtavassa, 1,4 miljardin asukkaan maassa sitten on sitä perinteistä Kiinaa? Itse ajattelin ennen vaihtoon lähtöä, että Shanghai on länsimaisuudestaan huolimatta varmasti aivan erilainen elinympäristö, ja niinhän se onkin. Olen viihtynyt Shanghaissa todella hyvin, ja ajan kanssa olen oppinut myös arvostamaan monia asioita, jotka aluksi tuntuivat vain oudoilta ja erikoisilta.


Tässä siis rakkaan (väliaikaisen) kotikaupungin kunniaksi suosikkejani Shanghaista:

1. Bund

Klisee ja kestosuosikki.


2. French Concession

Pieniä söpöjä vaateliikkeitä ja länsimaisia ravintoloita pienellä Kiina-twistillä. French Concessionista löytyy mm. Avocado Lady, josta löytää (ja omistaja voi kuulemma pyytäessä tilata) länsimaisia elintarvikkeita. Fuxing Park on kaunis ja rauhallinen puisto, jossa voi käydä Marxin ja Engelsin patsaalla. Ettei vain unohtuisi, että on Kiinassa! Kauneinta French Concessionia on mielestäni Xintiandi-metroaseman pohjoispuoli.

Marx ja Engels Fuxing Parkissa


3. Financial District

Kun haluaa päästä pakoon hieman likaista ja meluisaa Kiinaa. Financial District on modernia ja siistiä aluetta, jossa voi saada niskansa kipeäksi pilvenpiirtäjiä katsellessa. Century Park, Kiinan Central Park, on ykkösvalinta kun haluaa nauttia luonnosta suurkaupungissa. Kun alkaa tulla taas ikävä Kiinaa, Century Parkista voi kävellä Shanghai Science and Technology Museumin metroaseman fake marketille. Täältä valtavasta pikkuputiikkien sokkelosta löytyy kaikkea Fjällrävenistä Louis Vuittoniin.

Century Park


Näkymät Oriental Pearl Towerista


Kävelytie Century Parkista fake marketille.


4. Tianzifang

Tianzifang on itse asiassa French Concessionin alueella, ja tänne kannattaa suunnata ilta-aikaan. Tianzifang on pikkukujien sokkelo täynnä suloisia krääsä- ja vaateliikkeitä, ravintoloita ja baareja.

5. Family Mart (usko tai älä)

Shanghain kokoisessa kaupungissa voi olla hankala löytää 24/7-mäkkäriä keskellä yötä. Family Marteja sen sijaan on kaikkialla, ja ne ovat aina auki. Ehkä voin pienenä loppukevennyksenä nimetä lähikaupan top 5-paikkoihin Shanghaissa. :D Sen ainakin tiedän, että Family Marteja tulee ikävä kun palaan Suomeen!

Kommentit

Suositut tekstit