Lähtövalmisteluita

Kuluneeseen viikkoon on mahtunut iloa, surua, jännitystä ja innostusta. Kiinaan lähtö alkaa vihdoin tuntua todelliselta, ja lähtöfiilikset ovat vaihdelleet päivittäin laidasta toiseen. Miten sopeudun uuteen maahan, selviänkö kulttuurishokista, riittääkö rahat, entä jos en viihdy? Toisaalta pääsen tutustumaan uuteen kulttuuriin ja sen historiaan, matkailemaan ympäri Kiinaa ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Tässä vain muutama niistä ajatuksista, joita olen pyöritellyt päässäni viime aikoina. Kun sekoittaa ne keskenään, lopputuloksena on hyvin hämmentynyt soon-to-be vaihto-opiskelija.

Lähtövalmisteluiden osalta ei ole onneksi ollut suurta paniikkia. Kiinassa kevätlukukausi alkaa vasta helmi-maaliskuussa, joten lähtöä on ehtinyt valmistella pikkuhiljaa koko alkuvuoden. Pakkaamisen aloitin vasta lähtöä edeltävänä päivänä ja sain matkalaukut kiinni muutama tunti ennen lentokentälle lähtöä. Kunhan on passi ja muut tarvittavat dokumentit, lähes kaiken muun saa kyllä hankittua periltä (Kiinasta ei ihan kaikkea, mutta ehkä kirjoittelen tästä erillisen vinkkilistan).



Tässä sitä nyt ollaan, Helsinki-Vantaalla kirjoittelemassa ekaa blogikirjoitusta. Lento lähtee tunnin päästä, enkä ole vieläkään oikein sisäistänyt, että olen lähdössä vaihtoon. Ja vielä Kiinaan. Kaikesta hämmennyksestä huolimatta odotan kuitenkin innolla, mitä kevät tuo tullessaan. :) 

Kommentit

Suositut tekstit